Óriási indulatokat váltott ki a Búza térnél átszaladó babakocsis anyuka – videó

Megosztás

Alig két hete annak, hogy halálos gázolás történt pontosan ugyanitt, egy kétgyermekes édesanyát ütöttek el a többsávos úton való átszaladás közben. Az indulatok a mostani, friss videó láttán újra magasra csaptak.

Szeptember 22-én borzalmas hír indította a napot Miskolcon, a Búza téri benzinkút közelében, a többsávos úton halálos gázolás történt. Nem sokkal később azt is megtudhattuk, hogy egy édesanya az áldozat, aki szabálytalanul kelt át az úttesten, ahelyett, hogy elsétált volna a rendőrlámpáig. A szemtanúk szerint a buszhoz sietett a túloldalra.

Már ez az eset is heves indulatokat váltott ki az emberekből, hogy miért kockáztat valaki ekkorát akár a munkahelye miatt is, hiszen az életével fizetett érte, de a sajnálkozók mellett a kevésbé empatikus hangok is megjelentek, időnként minősíthetetlen hangnemben hibáztatva az egyébként valóban szabálytalan áldozatot.

Ám csütörtökön újabb videó kezdte borzolni a kedélyeket, egy, a közösségi médiában terjedő videó bizonysága szerint egy kisgyermekes édesanya pontosan ugyanott, ahol a halálos baleset történt, babakocsijával együtt sietett át az úttesten teljesen szabálytalanul.

Íme az ominózus jelenet:

A legtöbben mélységesen felháborodtak a képsorok láttán, elítélve az anyuka viselkedését. Akad, aki szerint most azonnal el kell venni a gyerekét, mert veszélyezteti az ilyen átkelésekkel. Mások értetlenkedve fogadják a látottakat, mivel nem messze innen az OMV kútnál van egy biztonságos gyalogátkelőhely, ahol gyermekével átmehetne a túloldalra.

Olyan hangok is megjelentek, akik az aluljáró felújításának módját kritizálják, miszerint hiba, hogy szinte minden irányból egyszerre lezárták az aluljárót, nagyban megnehezítve ezzel a forgalmas úton, illetve alatta való átjutást. De nem szabad sietni mindenáron. “Hát ilyen áron abszolút nem! Főleg úgy, hogy a hetekben egy kettő gyermekes édesanyát gázoltak halálra az emberi fogyatékosság miatt!” – tette hozzá élesen egy másik hozzászóló.

Bár a legtöbben csak idiótának és Darwin-díjasnak nevezik a hölgyet, akinek szerencséje volt, átért a túloldalra gyermekével együtt. Mi hogy gondoljuk, mit kellene tenni, hogy elejét vehessük egy újabb tragikus balesetnek? Komolyabb büntetés, esetleg megelőzés?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek